BESPLATNE LEGO RADIONICE ZA DJECU OD 3 DO 10 GODINA

Vrati se na novosti

BESPLATNE LEGO RADIONICE ZA DJECU OD 3 DO 10 GODINA

  • Datum 16.02.2022.
BESPLATNE LEGO RADIONICE ZA DJECU OD 3 DO 10 GODINA

Radionice s LEGO® kockama

Objasnite djeci svijet putem Edukida!

 

Što je EDUKIDO?

Edukido je program aktivnosti koji pomaže djeci od 3 do 12 godina da otkriju svijet kroz LEGO® kocke!

Znamo da logika i kreativnost ne mogu jedna bez druge, a mi ih u Edukido nastavi koristimo kako bi djeca u potpunosti oslobodila svoj potencijal i iskoristila svoje uspavane vještine. Igra s legićima u kombinaciji s dječjom prirodnom znatiželjom dovodi do eksplozije kreativnosti i brzih razvoja talenata. I sve to u dobroj atmosferi i s puno puno zabave.

 

Za vrijeme školskih praznika Didasko i Edukido vam poklanjaju jedinstvene lego radionice! 

Prijavite se i dođite na 

BESPLATNU LEGO RADIONICU

U DIDASKU U ČAKOVCU

PETAK, 25. veljače 2022.

17 sati: 3-5 godina

18:30 sati: 6-10 godina

SUBOTA, 26. veljače 2022.

9:30 sati: 3-5 godina

11 sati: 6-10 godina

 

Ciljevi edukido lego radionica

·       uz praktičan rad oblikovati sposobnost apstraktnog razmišljanja

·       potaknuti interes za svijet i istraživački stav prema njemu

·       naučiti samostalno razmišljati, vježbati motoriku

·       razvijati maštu i vještinu rješavanja problema

undefined

 

Učenje i zabava u jednom?

Moguće je uz obrazovni program Edukido i radionice s LEGO® kockama koje djeca vole...

Želimo razbiti postojeću barijeru između humanističkih i tehničkih znanosti te ju zamijeniti razmišljanjem i znatiželjom. Želimo da djeca razvijaju svoju maštu i sposobnost za rješavanje problema u programu koji ne nameće predloške. Želimo potaknuti znatiželju o svijetu i sposobnost apstraktnog razmišljanja. Kroz igru želimo iskoristiti sinergiju kreativnosti i logike.

Igra je najbolji poticaj za učenje!

Igrom djeca napuštaju stereotipni pristup učenju. Želimo potaknuti njihovu znatiželju i pokazati im da stjecanje novog znanja može biti uzbudljivo te da se učiti može na različite načine – ne samo iz knjiga. 

Ne postoje granice između humanističkih i tehničkih znanosti

Djeci otkrivamo kako se humanističke i tehničke znanosti međusobno upotpunjuju. Potrebno je samo malo znatiželje i sposobnost razmišljanja izvan zadanih okvira. Otkrivanje novih misaonih područja zabava je i nezaboravna avantura za djecu! 

Pitanja i eksperimenti pomažu u razumijevanju svijeta

Znatiželja je omogućila velika otkrića i podigla čovjeka u Svemir. Zato sudionici Edukida, pod nadzorom instruktora, traže odgovore na pitanja: “Kako što funkcionira?”, “Kako se buldožer kreće?”, “Koliki teret može podići dizalica?”, „Zašto ptica u letu ne padne kad ne maše krilima?“ … Odgovore na ovakva pitanja tražimo eksperimentiranjem.

Holistički razvoj djeteta

Edukido satovi su više od tipičnih izvannastavnih aktivnosti – tematski se poklapaju sa školskim aktivnostima, ali i daleko nadilaze njihov opseg. Oni potiču sveobuhvatno stjecanje znanja i vještina korisnih tijekom nastave u školi, ali njihov je cilj, prije svega, razvoj djece na cjelovit način. Djeca istovremeno uče, ali i razvijaju svoju osobnost i socijalne vještine. 

Tijekom svakog sata djeca stječu nove vještine koje im koriste u budućnosti

Zahvaljujući tome njihova motivacija neprestano raste. Kao gruda snijega koja se kotrlja s vrha planine – čak i najmanje iskustvo može postati temelj za buđenje ogromnog potencijala i stjecanje novih vještina – ne samo tijekom Edukido nastave, već i u svakodnevnom životu.

Igra s legićima u kombinaciji s dječjom znatiželjom dovodi do eksplozije kreativnosti i brzih razvoja talenata.

 undefined

Lego – beskonačan svijet mogućnosti

Otkud i zašto riječ LEGO?

Riječ “lego” nastala je od danskih riječi leg i godt što znači “lijepo se igraj”. Na latinskom jeziku „lego“ može značiti “skupljam”, “spajam” i “čitam“, a prilikom davanja imena svojoj tvornici igračaka, tvorac Lego kockica toga nije bio svjestan.

A koja je tajna Lego kockica i njihove popularnosti?

Najzaslužnija je njihova jednostavnost i doslovno neograničen broj mogućnosti koje otvaraju. Umjesto jedne igračke, djeca mogu sama napraviti što god požele i sve to bez ljepila i dodatnog alata. A kad im ta igračka dosadi, jednostavno ju rastave i sagrade novu.

Ta neograničena mogućnost korištenja Lego kockica je u Edukidu prepoznata kao savršen alat za pomoć u učenju i stjecanju novih vještina. Savršen spoj igre, zabave, kreativnosti i edukacije.

 undefined

Znate li da iz 6 LEGO® blokova možete sagraditi najmanje 27 različitih pataka?

Kontaktirajte nas i naučit ćemo vas kako!


Pišite nam (didasko@didasko.hr) ili nas nazovite (099 422 9866) kako biste saznali više o jednokratnim radionicama za djecu u Didasku.

 


KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku

imate li pitanja ili trebate savjet.

image