MINDFULNESS ZA DJECU od svibnja do srpnja 2021.

Vrati se na novosti

MINDFULNESS ZA DJECU od svibnja do srpnja 2021.

  • Datum 22.04.2021.
MINDFULNESS ZA DJECU od svibnja do srpnja 2021.

Ako se niste detaljnije informirali o mindfulnessu, ili vam netko nije prepričao svoje iskustvo vježbanja mindfulnessa, vjerojatno će vas „mindfulness meditacija“ asocirati na još jednu selfhelp temu, new age tehniku, ili pak budizam, istočnjačke filozofije, sjedenje prekriženih nogu, mantranje, nešto kao „ne mislim ništa“ ili eventualno „mislim pozitivno, zamišljam svoju budućnost, pa će se sve to i ostvariti“.

Najvažnije ćemo riješiti odmah na početku – mindfulness nije ništa od navedenog, nego znanstveno potvrđeni trening svjesne pažnje, odnosno neki vid mentalne higijene i preventive, koji počiva na više desetljeća istraživanja i dokaza.

Mindfulness ljude poučava kako da budu usredotočeni na sadašnji trenutak – psihički, fizički i emocionalno. Pri tome koristimo aktivnosti kao što su tehnike vježbanja svjesne pažnje, različite tipove disanja i vizualizacije.

Mindfulness je znanstveno potvrđena metoda mentalnog treninga, odnosno vježbanja svjesne pažnje. Kao što su zdrav način života, hrana i kretanje važni za zdravlje našeg tijela, učenje je važno za razvijanje i povećanje inteligencije koju obično zovemo IQ, tako je mindfulness briga za naš um, emocije i osjećaje – emocionalna inteligencija ili EQ, vrsta mentalnog treninga.

ALOHA + Mindfulness = IQ + EQ Mindfulnes je supermoć!

Koncept i praksa mindfulnessa počiva na više od 30 godina znanstvenih istraživanja i provođenja na najznačajnijim svjetskim sveučilištima, kao što su Harvard, MIT, Stanford, Yale, Oxford i Cambridge. Na tisuće studija pokazale su da mindfulness smanjuje stres, povećava općeniti osjećaj sreće, fokus, koncentraciju i akademski uspjeh. Mindfulness je program mentalnog razvoja i jačanja emocionalne inteligencije. Provoditi se kroz aktivnosti usmjeravanja svjesne pažnje, vježbe disanja i vizualizacije, te upravljanja mislima i emocijama.

Više o mindfulnessu pročitajte ovdje: https://mindbodylab.hr/novosti/ i www.mindbodylab.hr

Mindfulness u Didasku - novost i inovacija u edukaciji

Ovaj projekt provodi dr. sc. Branka Novosel, stručna voditeljica programa ALOHA Mental Arithmetic, certificirani Mindfulness trener po nekoliko metoda: Eline Snel Academy for Mindful Teaching, Mindful Schools (Mindful Educator, Curriculum Planning, Mindful Communication, Difficult Emotions), MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) po metodi Jon Kabat-Zinn i Saki Santorelli, te Mindful Teaching i Mindful Parenting. Dr. Novosel osmislila je mindfulness kurikulum koji se provodi i u okviru ALOHA programa.

Program Mindfulessa u Didasku u Čakovcu i Prelogu

  1. Modul - Program Kids

Za koga: djeca 7-11 godina

Trajanje: svibanj – srpanj 2021. (10 tjedana)

Broj sati: 20 školskih sati

Dinamika: 1 x 2 školska sata tjedno

Termin: prema dogovoru trenerice i grupe

Broj djece u grupi: 8 do 12

Promotivna cijena za 1. modul: 1.200kn – 10% = 1.080kn (3-4 rate)

Voditeljice programa - certificirane trenerice:

Mirjana Anđel, Stjepana Sokač i Lidija Kutnjak

Pozivamo sve zainteresirane da dođu probno na prvi ogledni sat i nakon toga odluče o upisu. Prijavite se na didasko@didasko.com.hr  ili na telefon 099 4229866.

U Čakovcu, utorak, 04.05.2021. u 19.00 sati.

U Prelogu, srijeda, 05.05. u 19.30 sati.

Najavljujemo i tečaj Mindfulenssa za odrasle 08. i 09.05.2021. u Čakovcu!

Više o programu Mindfulenss i ALOHA mentalna aritmenika za djecu: https://aloha.didasko.hr/mindfulness


KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku

imate li pitanja ili trebate savjet.

image