10 PREDNOSTI UČENJA STRANOG JEZIKA U INOZEMSTVU

Vrati se na blogove

10 PREDNOSTI UČENJA STRANOG JEZIKA U INOZEMSTVU

  • Datum 18.05.2017.
 10 PREDNOSTI UČENJA STRANOG JEZIKA U INOZEMSTVU

Sigurno ste već razmišljali o tome kako najbrže naučiti i iskusiti strani jezik! Silno želite napredovati u učenju, osloboditi se u govoru i sigurnije komunicirati na stranim jezicima.

No, koji je način najučinkovitiji?

Naš savjet je, ako imate priliku, omogućite sebi ili svom djetetu učenje jezika u stranoj zemlji s izvornim govornicima! Postoji više načina za to, no prema iskustvima polaznika, najbolji rezultati postižu se na tečaju u školi stranih jezika ili u ljetnom kampu koje pohađaju osobe iz cijelog svijeta. Učinak će se udvostručiti ako sudjelujete u organiziranim aktivnostima (druženja, izleti, razgledavanja…) i dodatnim satovima nastave za određene jezične vještine ili stručni vokabular.

Kada ste okruženi nastavnicima i polaznicima koji se ne služe vašim materinjim jezikom doista ćete iskusiti strani jezik! Obogatit ćete svoj vokabular, komunicirati bez straha od gramatičkih grešaka te početi razmišljati na stranom jeziku!

Na Vama je jedino da se odlučite kada, gdje i kako želite učiti jezik. Ako niste sigurni, za koju zemlju, grad ili školu se odlučiti možemo Vam pomoći savjetom i organizirati odlazak na edukaciju. Uz djecu je tu po potrebi i naša stručna pratnja.

Razmotrite tu mogućnost učenja s izvornim govornicima i podarite sebi ili djetetu iskustvo koje ćete cijeniti cijeli život i naučiti puno više od stranog jezika.

jezici-1

Donosimo vam 10 prednosti učenja stranog jezika u inozemstvu

  1. Učenje u malim skupinama omogućuje individualniji rad sa svakim polaznikom!  Nastavnik vam kroz individualni pristup pomaže u usavršavanju nedostataka.
  2. Jezik učite bez pritiska! Greške se ne sankcioniraju lošim ocjenama već služe poboljšanju osobnog uspjeha.
  3. Izvorni govornik kao nastavnik predstavlja autentični uzor! Izvorni govornik daje vrijedne savjete za poboljšanje izgovora i točno zna koji se pojmovi koriste u svakodnevnici.
  4. Doživljaji u inozemstvu omogućuju dublje procesuiranje stranog jezika! Kako sve riječi koje koristite u inozemstvu povezujte s tim iskustvom boravka, one se dugoročno pohranjuju u pamćenje.
  5. U kontaktu s ljudima iz strane zemlje razvijate interkulturalnu kompetentnost! Običaji nisu svugdje isti. U razgovoru s domaćinima otkrit ćete koje kulturne razlike postoje i kako im pristupiti.
  6. Tijekom boravka u inozemstvu nastaju prijateljstva za život! Upoznat ćete mnoge druge mlade ljude s kojima ćete provoditi dosta vremena pa je moguće da održite kontakte i nakon boravka u stranoj zemlji.
  7. Boravak u inozemstvu dugoročno podiže motivaciju za učenjem stranog jezika! Vlastiti napredak i iskustva u inozemstvu motivirat će vas da intenzivno nastavite s učenjem i korištenjem  jezika.
  8. Jezično putovanje ujedinjuje opuštajući i aktivni odmor te intenzivno učenje! Dok prijepodne sudjelujete u nastavi, poslijepodne vas čekaju organizirani izleti i druge slobodne aktivnosti.
  9. Tek u svakodnevnoj komunikaciji do izražaja dolaze jezične prednosti i eventualni nedostaci! Upravo ćete u svakodnevnoj konverzaciji ustanoviti kojim jezičnim aspektima vladate, a što morate još poboljšati.
  10. Boravak u inozemstvu je neprocjenjivo iskustvo! U sklopu jezičnog putovanja dobit ćete uvid u drugu kulturu i jezik te stvoriti vlastito mišljenje o načinu života ljudi iz pojedine zemlje.                                                                 https://www.didasko.hr/ucenje-u-inozemstvu

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku

imate li pitanja ili trebate savjet.

image