JEZIČNI COACH - ZA KOGA, ZAŠTO I KADA?

Vrati se na blogove

JEZIČNI COACH - ZA KOGA, ZAŠTO I KADA?

  • Datum 08.11.2021.
JEZIČNI COACH - ZA KOGA, ZAŠTO I KADA?

ZAŠTO I KADA ANGAŽIRATI JEZIČNOG COACHA? 

Znanje stranih jezika u brojnim tvrtkama odavno je uvršteno na popis obvezatnih vještina za obavljanje poslova, osobito na radnim mjestima višeg nivoa. Stoga mnogi poslovni imaju vrlo dobre jezične kompetencije. Brojni smatraju da su uložili već dovoljno vremena u učenje jezika te da ovladavaju jezičnim vještinama na zadovoljavajući način. Za takve ljude tečaj jezika bilo kakve vrste više nije opcija.
Međutim, događa li se i Vama da unatoč dobrom znanju jezika niste uvijek sigurni kako nešto bolje formulirati na stranom jeziku, a da to baš pogodi željeni smisao i svrhu? Želite poboljšati samo konkretnu vještinu – pisanje, pravopis, javni nastup na stranom jeziku? Ili jednostavno trebate pripremu za sastanak, sajam, promidžbu novog proizvoda, izradu videa na više jezika? Onda Vam treba jezični coach.

ŠTO COACH RADI ZA VAS?
• Najprije zajedno s Vama definira Vaše jezične ciljeve u nadolazećem razdoblju.
Priprema Vas za razne situacije te osmišljava najbolje izraze u uskoj suradnji s Vama kako biste uskladili jezične specifičnosti ciljnog jezika i situacije s Vašim idejama.
• Priprema, prevodi ili osmišljava s Vama materijale bilo kakve vrste na stranom jeziku.
• Priprema Vas na sastanak, prezentaciju, vježba s Vama te Vam daje savjete za javni nastup.
• Pomaže Vam kod osmišljavanja pisanih materijala za kontakt s klijentima.
• Prema potrebi provodi kratke intenzivne tečajeve za Vas ili vaše zaposlenike.
• Redovito provodi procjene trenutnog stanja te zajedno s Vama određuje daljnje korake.

PREDNOSTI ANGAŽIRANJA JEZIČNOG COACHA
Ovo je najkonkretniji mogući pristup u skladu s Vašim potrebama / Vaše organizacije. Nema praznog hoda, nema nezanimljivih tekstova, gramatike, nepotrebnih materijala koji Vam ne koriste. Radite samo ono što je aktualno, a ne obvezujete se na klasični tečaj na tjednoj bazi. Vi određujete materijale i teme, a uz to Vam se omogućuje individualizirani rad i pristup, baš na način na koji Vi najbolje funkcionirate.
Naravno, to istovremeno stavlja veliki dio odgovornosti na Vas kao pokretača i kreatora situacija i materijala. No, ako želite, coach može raditi s Vama i kad se ne morate pripremati za konkretnu / specifičnu situaciju.

TKO JE VAŠ COACH I MOŽETE LI MU/JOJ VJEROVATI?
Osoba koju naša škola pošalje u Vašu organizaciju biti će nastavnik koji već ima iskustva u radu s polaznicima iz poslovnog svijeta te ima vrlo detaljan uvid u specifičnosti i nijanse jezika.
Na naše stručnjake možete se uvijek osloniti, jer će Vam dati savjet i prijedlog u Vašem najboljem interesu.

 
Javite nam se s punim povjerenjem želite li angažirati svojeg jezičnog coacha!

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku

imate li pitanja ili trebate savjet.

image