KAKO ‘USPJEŠNO’ PREŽIVJETI MATURU?

Vrati se na blogove

KAKO ‘USPJEŠNO’ PREŽIVJETI MATURU?

  • Datum 20.03.2020.
KAKO ‘USPJEŠNO’ PREŽIVJETI MATURU?

Piše: Lana Mesmar Žegarac

Polaganje ispita državne mature događaj je visoke razine stresa. Ne samo da predstavlja ‘biti-ili-ne biti’ situaciju za mnoge učenike, već je i veoma zahtjevan ispit kojem se treba posvetiti s velikom dozom ozbiljnosti. U našoj školi svake godine imamo prilike vidjeti mnoge učenike koji s nelagodom iščekuju taj ispit, posebice ispit više razine engleskog jezika. Kako se dodatno pripremiti za test takvog kalibra?

image1

Izvor: http://www.keepcalm-o-matic.co.uk/p/keep-calm-in-the-english-matura-exam/

Najvažnije je poznavati ‘neprijatelja’, znati kako se postaviti kod kojeg tipa zadatka. Ovisno o tome da li se radi o čitanju s razumijevanjem, slušanju s razumijevanjem ili pisanju eseja, ima načina kako pristupiti zadacima tako da se ne izgubi previše vremena i postigne što povoljniji rezultat.
Ovim putem predlažemo Vam neke internet stranice koje možete iskoristiti kako biste vježbali određene vještine kod kuće kad uhvatite malo slobodnog vremena:

English Listening Comprehension: Movie Clips

Osim što slušanju pristupa na vrlo zabavan način, ova stranica daje Vam mogućnost izvježbati jedan od tipova zadataka na maturi: višestruki izbor. Kliknite na isječak iz filma koji Vam se sviđa i riješite zadatke u nastavku. Spojite zabavno s korisnim!
http://www.learnenglishfeelgood.com/eslvideo/

Reading Comprehension Worksheets

Kako biste izvježbali višestruki izbor kod čitanja, posjetite ovu stranicu, izaberite tekst i riješite zadatke. Kad kliknete na ‘Submit’ moći ćete odmah vidjeti točnost svojih odgovora.
http://www.grammarbank.com/reading-comprehension-worksheets.html

For and Against Essay

Postoji mnoštvo stranica online koje možete posjetiti vezano uz temu ovog tipa eseja. Stranica za koju možete pronaći link u nastavku doista detaljno opisuje proces pisanja i nudi mogućnost vježbe.
http://academicwriting.wikidot.com/for-and-against-essays

image2

Izvor: http://www.britishcouncil.pl/en/english/courses-adult/matura

English Language Smart Words

Ova stranica posvećena je veznicima i frazama koje često koristimo u esejima. Osim širokog vokabulara koji Vam je ponuđen, možete proučiti sinonime 50 najčešće korištenih riječi u engleskom jeziku, pročitati zanimljive upute o pravilnoj pripremi za pisanje eseja, te se zabaviti s citatima i šalama na engleskom.
http://www.smart-words.org/

Ako Vam se čini da trebate pomoć, javite se svakako u našu školu i mi ćemo se potruditi da Vam pomognemo s bilo kojim dijelom testa. Želite li detaljnije ‘tipps’ za rješavanje pojedinih zadataka? Javite nam se preko Facebooka, mailom ili u komentarima na blogu. Sretno!

https://www.didasko.hr/matura


KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam poruku

imate li pitanja ili trebate savjet.

image